U periodu od 10. do 12. septembra 2018.  Odeljenje za industrijsko bilje posetio je dr Stéphane Muños iz INRA, Tuluz, Francuska. Dr Muños je vođa tima koji se bavi istraživanjima na genetici i genomici suncokreta i koordinator projekata posvećenih izučavanju volovoda na suncokretu.

Kolega iz Francuske je održao predavanje o INRA, trenutnim projektima i planovima, sa naglaskom na istraživanja na suncokretu i volovodu. Narednog dana predstavljen je Institut, istraživanja i aktivnosti na oplemenjivanju suncokreta i organizovan obilazak oglednih parcela, laboratorija i kolekcije divljih vrsta suncokreta.

Tokom posete potvrđena je kompatibilnost istraživanja na suncokretu u INRA i Institutu i postojanje velikog broja mogućnosti za saradnju.

Kako je cilj posete dr Muños-a bio intezivnije uključivanje Instituta u istraživanja na volovodu i predstojeće projekte, postignut je dogovor o saradnji u ovoj i drugim oblastima istraživanja na suncokretu, kroz razmenu materijala, znanja i prijavu zajedničkih projekata.