U subotu 23.6.2018. godine u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu održana je svečanost povodom uključivanja mladih istraživača – doktoranata na naučnoistraživačke projekte Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kada je i pedeset mladih doktoranata potpisalo elektronske ugovore o radu za svoje prve poslove na fakultetima i naučnim institutima. Svečanosti su prisustvovali predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, koji su mladim doktorantima čestitali na zaposlenju i poželeli uspeh i dobrodošlicu u naučnu zajednicu.

Na inicijativu predsednice Vlade, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je početkom marta, u okviru projekta ’’1000 mladih doktoranata’’, prvi put posle osam godina, poziv za prijem većeg broja mladih istraživača na naučne projekte. Poziv je bio otvoren za 1000 najboljih studenata mlađih od 30 godina i sa prosekom iznad 9,0.

Nadežda Stojanov i Ivana Bajić, istraživači-pripravnici iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo primljene su na naučnoistraživačke projekte, nakon što su se odazvale pozivu Ministarstva. Odabrane su da, sa još nekolicinom doktoranata, prisustvuju svečanosti povodom uključivanja mladih istraživača na projekte i potpisivanju elektronskih ugovora o radu.