Ovogodišnji dobitnici priznanja za naučnu izuzetnost AP Vojvodine za oblast biotehnologije i poljoprivrede, podoblast ratarstvo i povrtarstvo su istraživači Instituta: prof. dr Dragana Miladinović i Dr Ivica Đalović

U Pokrajinskoj Vladi, 7. decembra, 2023. uručena su Priznanja za naučnu izuzetnost istraživačima na teritoriji AP Vojvodine za 2022. godinu. Priznanja iz 19 naučnih oblasti, odnosno podoblasti, uručio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević najcitiranijim istraživačima koji su zaposleni u naučnoistraživačkim organizacijama na teritoriji Pokrajine.

Na javni poziv za dodelu PRIZNANJA ZA NAUČNU IZUZETNOST ZA 2022. godinu javilo se ukupno 78 istraživača. U okviru svake naučne oblasti, tri najuticajnija istraživača dobila su ovo prestižno priznanje. Dodeljeno je ukupno 60 priznanja za naučnu izuzetnost, iz 19 oblasti, odnosno podoblasti. Prilikom ocene naučne izuzetnosti, stručne komisije su vrednovale broj citata naučnih radova prijavljenih istraživača, ostvarenih u godini koja prethodi godini u kojoj se dodeljuju priznanja. Kriterijum koji se odnosi na broj citata, utvrđivan je na osnovu podataka iz baze SCOPUS-a.

Prof. dr Dragana Miladinović, savetnik za naučnoistraživački rad dobila je Priznanje za naučnu izuzetnost kao drugi najcitiraniji istraživač u AP Vojvodini za oblast biotehnologije i poljoprivrede, podoblast ratarstvo i povrtarstvo u 2022. godini, dok je dr Ivica Đalović, savetnik za naučnoistraživački rad dobio Priznanje za naučnu izuzetnost kao treći najcitiraniji istraživač u AP Vojvodini za istu naučnu oblast, odnosno podoblast.

Ova najnovija priznanja istraživačima iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju su ujedno još jednom potvrda vrhunskih rezultata koji ostvaruju naši istraživači