Svečanom sednicom u Kongresnoj sali Hotela „Zepter “ obeležen je Dan Opštine u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnika političkog, privrednog, kulturnog i verskog života. Po tradiciji, Predsednik opštine Boban Đurović i predsednik Skupštine opštine Ivan Radović uručili su priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima, koji su svojim aktivnostima doprineli razvoju i ugledu Vrnjačke Banje i pružili veliku pomoć njenim građanima.

„Imali smo veoma tešku godinu koja nam je svakodnevno donosila nove izazove i neizvesnost. Zajedničkim zalaganjem svih uspešno smo prevazilazili prepreke. Godina za nama nas je učinila odgovornijim, humanijim i usmerenijim jedni na druge. Vrnjačka Banja je uspela da i u vreme pandemije korona virusa i vanrednog stanja ostane sigurno i bezbedno mesto, ne samo za građane koji u njoj žive, već i sve goste koji u nju rado dolaze“, istakao je Predsednik SO Ivan Radović u svom uvodnom obraćanju na svečanoj sednici.

Nakon promotivnog filma, prisutne je pozdravio i Predsednik opštine, Boban Đurović osvrnuvši se na ulaganja tokom proteklog vremena koji su Vrnjačku Banju učinili još privlačnijom. Na svečanoj sednici, uručene su nagrade: 3 plakete sa zlatnim amblemom (medicinskim ustanovama, za nemerljiv doprinost u borbi sa korona virusom), 3 plakete sa srebrnim amblemom i 4 novčane nagrade. Master inž. tehnol. Simoni Jaćimović, istraživaču Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, uručena je plaketa i novčana nagrada za izuzetne rezultate ostvarene tokom dosadašnjeg školovanja i veliki doprinosu u oblasti naučno istraživačkog rada mladih.