dr Radivoje JevticPovodom obeležavanja 60-godišnjice Društva za zaštitu bilja Srbije, na VII Kongresu o zaštiti bilja, koji je u periodu 24-28.11.2014. održan na Zlatiboru, nagrađene su ustanove i pojedinci koji su značajno doprineli radu i afirmaciji Društva za zaštitu bilja Srbije.

Među nagrađenima su i tri stručnjaka iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada. Povelja Društva, u znak priznanja za posebne rezultate u oblasti zaštite bilja i aktivnosti u Društvu, dodeljena je dr Radosavu Sekuliću, profesoru u penziji. Povelja počasnog člana, za poseban doprinos razvoju struke – zaštite, dodeljena je dr Sretenu Stamenkoviću, profesoru u penziji.

Spomen plaketa Društva, za poseban doprinos u struci i aktivnostima u Društvu, dodeljena je dr Radivoju Jevtiću, naučnom savetniku koji u okviru Odeljenja za strna žita radi na poslovima fitopatologa. Dr Radivoje Jevtić je u periodu 2008-2012. bio član Glavnog odbora, a zatim predsednik Komisije za skupove. Član je komisije za standardizaciju termina u zaštiti bilja (fitopatologija). Od 2012. godine je član Suda časti Društva.

Dr Radivoje Jevtić je urednik za oblast bolesti biljaka naučnog časopisa Pesticidi i fitomedicina i član redakcije stručnog časopisa Biljni lekar.